Onderzoek moderne dagloners

O

Eind 2019 hebben Paul Schenderling en Matthias Olthaar aan de hand van een nieuwe rekentechniek voor het eerst concreet gemaakt hoeveel mensen in niet-westerse landen werken ten dienste van de Nederlandse economie. Via de onderstaande links zijn de uitkomsten en implicaties van deze berekening te vinden:

  • In december 2019 verscheen een uitgebreid interview in De Nieuwe Koers, geschreven door Alain Verheij. Een samenvatting van dit interview verscheen in het Nederlands Dagblad.
  • In dezelfde maand hebben Matthias Olthaar en ik twee artikelen geschreven op Sargasso: het eerste artikel gaat over de berekening en de achterliggende verklaringen, het tweede artikel gaat over de ethische en politieke vragen die deze bevindingen oproepen.
  • In januari 2020 verscheen naar aanleiding van de eerdere publicaties een interview in het Reformatorisch Dagblad over een eerlijke prijs voor ons voedsel.
  • We hebben alle berekeningen die ten grondslag liggen aan het onderzoek volledig transparant gemaakt en online beschikbaar gesteld. Zie het uitgebreide rekenblad.

Meest recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.