Steun onze nieuwe beweging met een donatie

S

Beste betrokken volger van Genoeg om te Leven, wat fijn dat je onze nieuwsbrief leest en enthousiast bent over onze missie! Onze missie is om samen toe te werken naar een einde aan de uitputting van mensen en de aarde. We doen dit in drie programma’s.

Zoals in eerdere nieuwsbrieven al gecommuniceerd: we zijn bezig met een programma dat consumenten, bedrijven en overheden stimuleert en ondersteunt om eerlijker en duurzamer te handelen. We deden dit tot nu toe onder de werktitels van het programma, namelijk ‘eerlijke producten advies’ en ‘Ethical Consumer Nederland’. Binnenkort groeit dit programma uit tot een beweging onder de naam: Just Enough. We zijn blij om je te vertellen dat we de beweging dit najaar officieel hopen te lanceren! In de tekst en de video op deze pagina vertellen we je meer over onze doelstellingen, de naam en toekomstige activiteiten van de beweging. Deze pagina is een voorproefje; in het najaar lanceren we de beweging officieel op een gloednieuwe website.

Om de lancering later dit jaar mogelijk te maken, met een nieuwe website, content en activiteiten, hebben we financiële middelen nodig. Dus steun onze nieuwe beweging met een donatie!

Steun onze nieuwe beweging met een donatie!
Je kunt een (eenmalige of periodieke) gift overmaken op NL66 RBRB 8835 1905 92 (Regiobank) t.n.v. Just Enough / Stichting Genoeg om te leven. Je gift is fiscaal aftrekbaar.

De nieuwe beweging in een notendop

Wij zien dat onze consumptie de aarde en mensen (dichtbij en ver weg) uitputten en dat mensen zich hier machteloos bij voelen. Tegelijkertijd geloven we dat een beweging van betrokken mensen hier gezamenlijk een einde kan maken.

Wij willen jou concrete handvatten geven waarmee je met jouw consumptiekeuzes onderdeel kunt worden van de oplossing. Ook willen we je de kans geven om samen met anderen acties te ondernemen voor een eerlijkere en duurzamere wereld. Samen starten we acties om bedrijven aan te moedigen om te verduurzamen. En samen kunnen we invloed uitoefenen op de politiek en overheden om mensen en bedrijven die eerlijker en duurzamer willen handelen meer en beter te ondersteunen dan nu het geval is.

Voor de realisatie van onze doelen werken wij samen met de Britse ngo Ethical Consumer. Door hun 40.000 onafhankelijke productbeoordelingen te vertalen, aan te vullen en aan te passen aan de Nederlandse context, laten we jou eenvoudig en overzichtelijk zien wat de meest duurzame en eerlijke producten zijn. Ook zetten we met deze onderzoeken bedrijven en overheden ertoe aan om zichzelf te blijven verbeteren.

Wij vinden: het kan eerlijker, het kan duurzamer, het moet beter!

Daarom richten we samen met jou een nieuwe beweging op: Just Enough. Just verwijst naar rechtvaardigheid. Enough staat voor genoeg: zó leven dat er genoeg is voor iedereen, binnen de grenzen van wat de aarde aankan. Just Enough: samen gaan we door tot het rechtvaardig genoeg is!

We vinden het heel tof dat je als betrokken volger van Genoeg om te Leven mede aan de wieg wilt staan van deze nieuwe beweging. Het potentieel is enorm: het thema leeft als nooit tevoren. Onze Britse zusterorganisatie Ethical Consumer groeit hard en heeft al zo’n 200.000 betalende leden. We hopen dus dat je ons wilt helpen om de beweging ook in Nederland groot te maken door te doneren op NL66 RBRB 8835 1905 92 (Regiobank) t.n.v. Just Enough / Stichting Genoeg om te leven. Het komend jaar hebben we namelijk € 50.000 nodig om de beweging te lanceren. Voor de jaren daarna organiseren we structurele financiering op basis van bijdragen van leden. Zo bouwen we aan een solide, professionele, onafhankelijke organisatie die écht het verschil gaat maken.

Wat kan ik nog meer doen?

Op dinsdagavond 6 september om 20:00 uur organiseren we een online meet-up. We willen je dan graag meer vertellen over dit initiatief. Belangrijker nog: we willen graag van jou horen welke ideeën en suggesties je hebt. Je bent dus van harte uitgenodigd om aan te schuiven!

Je kunt je hier inschrijven voor de meet-up.

We besteden je donatie zorgvuldig

We besteden donaties onder andere aan het bouwen van een topwebsite, het schrijven van journalistieke content en het organiseren van activiteiten en acties. Bij alles wat we doen, werken we met professionals: professionals die tijd doneren en betaalde professionals. Daarnaast hebben een heldere visie en werken we op basis van een uitgewerkt meerjarenplan plus meerjarenbegroting. Als je meer informatie wilt of wilt overleggen over een grote donatie: neem dan gerust contact met ons op.

Onze activiteiten zijn ondergebracht in Stichting Genoeg om te Leven (KVK-nummer 82941092). De stichting heeft een ANBI-status. Dat betekent dat de stichting voldoet aan de voorwaarden voor algemeen nut beogende instellingen en dat giften aan de stichting fiscaal aftrekbaar zijn. Op deze pagina vind je meer informatie over onze organisatie.

Over de auteur

Paul Schenderling

reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.