Onze visie

O

Onze visie staat uitgeschreven in ons boek.

In deze visie staat de stroom van levend water centraal. Deze stroom is én hemels én aards. De stroom ontspringt uit de liefdevolle en rechtvaardige woorden van God. Dat is de hemelse oorsprong. Maar God wil deze beek op aarde laten stromen, zodat ze overal leven kan geven. Maar dan moeten de hemelse woorden wél door de harten van mensen stromen en in de praktijk gebracht worden. Als dit niet zo is, dan ontstaat er op de ene plek droogte en op de andere plek een stortvloed. Dit laatste is helaas precies wat er op wereldschaal gebeurt. Talloze mensen in Ethiopië en vele andere landen hongeren en dorsten naar gerechtigheid. Alleen als de mensen die de stroom afdammen – wij dus – terugkeren naar de Bron kan het tij gekeerd worden.

Vertaling naar de praktijk

Onze oproep is dus simpel: oefen je erin om de liefdevolle en rechtvaardige woorden van God te laten stromen in je leven. God belooft dat als je dit doet, je hart – met al haar vreugden en verlangens – vernieuwd zal worden. De verandering van ons hart is dus een proces van graduele én disruptieve verandering. Het is bovendien een proces dat je niet in je eentje maar alleen in (kleine) gemeenschappen kunt doorlopen. We werken daarom aan programma’s die dit leerproces bij groepjes mensen aanwakkeren.

Het leven vanuit liefde en rechtvaardigheid betekent zo proberen te leven dat je al het andere leven op de aarde zo min mogelijk aantast. Bijvoorbeeld door spullen te delen en te repareren, bij het kopen van nieuwe producten scherp te letten op de levensduur en wijze van produceren, en meer plantaardig voedsel en plantaardige materialen te gebruiken. Vervolgens heeft de liefde een verrassing in petto. Want als je gaat delen, ontstaan er vele nieuwe levensvreugden: meer rust, passie, tijd, sociale contacten, aandacht, gezondheid, betekenis en ontspanning.

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.