Wat we doen

W

Net als jij zien we dat er veel uitbuiting van mensen, dieren en de aarde plaatsvindt in de wereld. Net als jij vinden we het moeilijk om voor te stellen dat er structurele verandering mogelijk is.

We geloven dat liefde en rechtvaardigheid de sleutels tot verandering zijn. Over de liefde zegt men terecht dat ze vindingrijk is. Ze ziet uitwegen waar wij vooral obstakels zien.

Het leven vanuit liefde en rechtvaardigheid betekent zo proberen te leven dat je al het andere leven op de aarde zo min mogelijk aantast. Bijvoorbeeld door spullen te delen en te repareren, bij het kopen van nieuwe producten scherp te letten op de levensduur en wijze van produceren, en meer plantaardig voedsel en plantaardige materialen te gebruiken. Vervolgens heeft de liefde een verrassing in petto. Want als je gaat delen, ontstaan er vele nieuwe levensvreugden: meer rust, passie, tijd, sociale contacten, aandacht, gezondheid, betekenis en ontspanning.

We werken op dit moment vanuit drie programma’s:

  1. Genoeg om te leven in gemeenschappen: lokale communities die samen proberen om eerlijker en duurzamer te leven.
  2. Eerlijke producten advies: een platform met adviezen over eerlijke producten met een lange levensduur en officieel partner van Ethical Consumer, een organisatie die al sinds 1989 meer dan 40.000 producten, bedrijven en merken heeft onderzocht op ethisch produceren.
  3. Postgroei: een groep creatieve denkers die een toekomst proberen te verbeelden waarin niet langer groei en globalisering maar genoeg en gemeenschappen centraal staan.

Uitgangspunten van de programma’s

  1. Liefde en recht laten stromen. Liefde en recht zijn een stroom. Ze zijn niet statisch of normatief maar inspireren ons in elke situatie tot een haalbare verandering. We hebben dus geen kant-en-klaar stappenplan. Het is en blijft een creatieve zoektocht.
  2. Community. We zijn een community van mensen die samen proberen om liefde en recht meer te laten stromen in hun leven en elkaar daarbij willen ondersteunen.
  3. Lokaal en landelijk. We helpen elkaar lokaal, door in groepjes aan de slag te gaan. En we helpen elkaar landelijk, door eerlijke producten advies op basis van onderzoek naar eerlijke producten met een lange levensduur.
  4. Inspiratie en support. Deze programma’s worden ondersteund door een team van ervaren adviseurs die de leden van de community persoonlijk advies geven.

Doe mee!

Wil je meedoen? Welkom! Hieronder staan de mogelijkheden:

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.