Wat we doen

W

Net als jij zien we dat er veel uitbuiting van mensen, dieren en de aarde plaatsvindt in de wereld. Net als jij vinden we het moeilijk om voor te stellen dat er structurele verandering mogelijk is.

We geloven dat liefde en rechtvaardigheid de sleutels tot verandering zijn. Over de liefde zegt men terecht dat ze vindingrijk is. Ze ziet uitwegen waar wij vooral obstakels zien.

Het leven vanuit liefde en rechtvaardigheid betekent zo proberen te leven dat je al het andere leven op de aarde zo min mogelijk aantast. Bijvoorbeeld door spullen te delen en te repareren, bij het kopen van nieuwe producten scherp te letten op de levensduur en wijze van produceren, en meer plantaardig voedsel en plantaardige materialen te gebruiken. Vervolgens heeft de liefde een verrassing in petto. Want als je gaat delen, ontstaan er vele nieuwe levensvreugden: meer rust, passie, tijd, sociale contacten, aandacht, gezondheid, betekenis en ontspanning.

We werken op dit moment vanuit drie programma’s:

  1. Leven van genoeg: het hart van onze beweging. We willen leven binnen de draagkracht van één aardbol. Dit voorkomt de uitputting van mens en aarde. Het mooie is dat dit nieuwe levensvreugden geeft! Het brengt ons weer in verbinding met onszelf, de mensen om ons heen en de schepping..
  2. Just Enough: de ‘handen’ van onze beweging. Met elkaar vormen we een krachtig collectief dat helpt een einde te maken aan de uitputting van mens en aarde. We helpen elkaar om minder te consumeren, eerlijke en duurzame producten te vinden en te werken aan een eerlijke economie. We hebben hiervoor een exclusieve samenwerking met de Britse Ngo Ethical Consumer opgezet, een organisatie die al sinds 1989 meer dan 40.000 producten, bedrijven en merken heeft onderzocht op ethisch produceren.
  3. Postgroei Nederland: het ‘hoofd’ van onze beweging, bestaande uit een denktank met deskundigen uit 12 politieke partijen en centrum voor onderzoek en advies rondom brede welvaart. Wij faciliteren de beweging van groei naar bloei. Zo werken we aan een gelukkiger Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft.

Uitgangspunten van de programma’s

  1. Liefde en recht laten stromen. Liefde en recht zijn een stroom. Ze zijn niet statisch of normatief maar inspireren ons in elke situatie tot een haalbare verandering. We hebben dus geen kant-en-klaar stappenplan. Het is en blijft een creatieve zoektocht.
  2. Beweging. We zijn een beweging van mensen die samen proberen om liefde en recht meer te laten stromen in hun leven en elkaar daarbij willen ondersteunen.
  3. Lokaal en landelijk. We helpen elkaar lokaal, door in groepjes aan de slag te gaan. En we helpen elkaar landelijk, door eerlijke producten advies op basis van onderzoek naar eerlijke producten met een lange levensduur.
  4. Inspiratie en support. Deze programma’s worden ondersteund door een team van ervaren adviseurs die deelnemers de beweging persoonlijk advies geven.

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.