Just Enough is gelanceerd! (en ons nieuwe boek)

J

Dag allemaal, het is zover! Just Enough is gelanceerd! En jij, als trouwe volger van het eerste uur, krijgt nu ook als eerste de gloednieuwe website te zien: www.justenough.nl. Hieronder vertellen we je daar meer over. Verder vertellen we je in deze nieuwsbrief onder andere over de lancering van ons nieuwe boek. Help je ons door het nieuws over Just Enough en over het boek te delen met familie, vrienden en bekenden, in gesprekken en via sociale media?

Just Enough is gestart!

Onze nieuwe beweging Just Enough is gestart, met een compleet nieuwe uitstraling en nieuwe website. Help jij ons om impact te maken? Het zou enorm fijn zijn als jij ons volgt op onze social media. Doe dat vooral: binnenkort krijgen we meer bekendheid en hoe tof is het voor nieuwe volgers als ze zien dat jij er al bent?!?

Je kunt ons hier volgen: InstagramTwitterFacebookLinkedIn

Het kan eerlijk. Het kan duurzaam. Het móet beter. Met elkaar vormen we een krachtig collectief dat helpt een einde te maken aan de uitputting van mens en aarde.

Boek en boekpresentatie in Pakhuis de Zwijger

In de vorige nieuwsbrief vertelden we je over ons nieuwe boek ‘Er is leven na de groei’. Nu steeds meer wetenschappers stoppen met groei bepleiten, is dit het eerste boek in Nederland dat concreet laat zien hoe dit kan.

Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar in alle boekhandels. Bestel het boek (het liefst lokaal of rechtstreeks via de uitgever) en deel het (in de geest van het boek) met collega’s, familie of vrienden. Er is ook een e-book beschikbaar.

Wil je meer weten over het boek, over postgroei en over de initiatiefgroep? Daarvoor hebben we een aparte website opgericht onder het label Postgroei Nederland. Zie voor meer informatie www.postgroei.nl.

Genoeg om te leven in de media

Het werk van de stichting heeft in de afgelopen weken weer volop in de belangstelling gestaan. Hieronder staat een overzicht van de publicaties:

  • Matthias en Paul hebben een interview gegeven op Radio 1 over de 10 miljoen mensen die in niet-westerse landen werken voor Nederlandse consumptie. Het interview is hier terug te luisteren.
  • Naar aanleiding van het interview op Radio 1 hebben Matthias en Paul ook een opiniestuk geplaatst in het Nederlands Dagblad.
  • In dit stuk in het Nederlands Dagblad geven Paul en Eline (van het ND) zeven tips om te genieten van genoeg.
  • In Amsterdam heeft Paul meegewerkt aan een interview voor ‘Diensten met belangstellenden’. Het interview is opgenomen en hier terug te kijken.
  • Voor jongeren met interesse in het christelijk geloof is er de Move Community. Paul werkte onlangs mee aan een aflevering van hun podcast over geloof en klimaat. Jongeren maken zich terecht enorm zorgen om hun toekomst. In het gesprek bespreken we deze zorgen, maar ook de hoop die we mogen koesteren voor de toekomst.
  • Op Radio 1 gaf Paul vandaag een interview over het boek ‘Er is leven na de groei’. Het fragment is hier terug te luisteren.

Handreiking klimaatgesprek voor pastores

Veel kerken en hun voorgangers voelen de behoefte om een goed gesprek te voeren over een van de grootste thema’s van onze tijd: het klimaat. Thea de Ruijter, predikant in Dronten, heeft samen met een aantal anderen het initiatief genomen om een handreiking te maken voor pastores waarmee ze het klimaatgesprek kunnen voeren. Namens Genoeg om te leven leverde Paul een bijdrage aan de handreiking. De handreiking kan ook gebruikt worden in ons programma ‘Genoeg om te leven in gemeenschappen’.

De handreiking is hier gratis te downloaden.

Steun onze initiatieven met een gift. Je kunt een (eenmalige of periodieke) gift overmaken op NL66 RBRB 8835 1905 92 (Regiobank) t.n.v. Just Enough / Stichting Genoeg om te leven. Je gift is fiscaal aftrekbaar.

Onderteken de klimaatbrief van CCA en Micha Nederland

Christian Climate Action en Micha Nederland hebben een open brief geschreven aan christelijke politici (onder wie christelijke politici in de Tweede Kamer) om veel ambitieuzer klimaatbeleid te gaan voeren. Netto nul in 2050 is namelijk veel te laat (voor een onderbouwing, zie bijvoorbeeld het stuk van Paul in de handreiking voor pastores). Het doel zou moeten zijn om in 2030 klimaatneutraal te zijn. 

Jouw steun voor deze oproep helpt. Je kunt de klimaatbrief hier ondertekenen.

Met een hartelijke groet,

Matthias ~ Fleur ~ Ruben ~ Marjon ~ Dirk ~ Koos ~ Paul ~ Annet ~ Bjorn ~ Bert en steeds meer anderen!
Genoeg om te leven

Over de auteur

Paul Schenderling

Geef een reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.