Meld je aan als professional

M

De community wordt professioneel worden ondersteund door een netwerk van ervaren professionals die de leden van de community persoonlijk advies geven. Daarnaast zijn professionals aan de community verbonden die de programma’s coördineren en de organisatie leiden en versterken. Dit zijn professionals die geloven in de doelstellingen en een deel van hun tijd, variërend van 2 tot 10 dagen per maand, aan de community willen doneren. Deel je onze missie, wil je de community verder helpen en heb je in de praktijk bewezen ervaring die je daarvoor kunt inzetten? Meld je dan aan als professional op een van de aandachtsgebieden via het formulier hieronder! Wij nemen dan contact met je op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je te voeren waarin we verkennen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Bijdragen aan de community

Als professional in het netwerk geef je persoonlijk advies aan leden van de community, doe je onderzoek naar eerlijke producten met een lange levensduur en ontwerp je tools en andere oplossingen voor veelgestelde vragen. Daarmee help je mensen om liefde en recht meer te laten stromen in hun leven. Bovendien draag je bij aan de groei een nieuw idee, het eerlijke producten collectief, dat veel potentie heeft maar in Nederland nog niet bestaat. De gevraagde competenties van een adviseur zijn (a) in praktijk bewezen ervaring op het expertisegebied, (b) onderzoeksvaardigheden en (c) zin om samen met andere creatieve wegen te zoeken. Hieronder staan de expertisegebieden waar adviseurs een waardevolle bijdrage kunnen leveren, inclusief hashtags met onderwerpen waarover we vragen verwachten uit de community.

Gevraagde Expertisegebieden
 • Adviseur kleding: #eerlijk geproduceerde kleding, #kleding delen, #lang gebruiken, #tweedehands kleding, …
 • Adviseur mobiliteit: #deelauto aanschaffen & organiseren, #openbaar vervoer, #eerlijk geproduceerde fietsen en toebehoren, …
 • Adviseur elektronica: #eerlijk geproduceerde elektronica, #elektronica met lange levensduur, #reparatie van elektronica, …
 • Adviseur eten, drinken & gezondheid: #plantaardige voeding, #rechtvaardige voedselproductie, #verpakkingsarme/vrije boodschappen, #duurzame cosmetica, …
 • Adviseur (ver)bouwen & energie: #plantaardige materialen, #energie-efficiënt huis, #zelf/samen energie opwekken, …

Bijdragen aan de programma’s

We zijn op zoek naar projectteamleden voor de de programma’s van de community. Als projectleden geef je vorm en leiding aan deze programma’s.

Gevraagde Expertisegebieden
 • Projectteamleden Het leven delen: voor het programma ‘Het leven delen’ zijn we op zoek naar projectteamleden die talent hebben om de Bijbelse visie op liefde en rechtvaardigheid te vertalen naar een levenshouding die je elke dag kunt toepassen. Er is in de community al veel inspiratie aanwezig over het laten stromen van liefde en rechtvaardigheid; de opgave is vooral om deze inspiratie om te zetten in kleine stappen en handelingen die deelnemers aan het programma individueel of samen kunnen oefenen en in de praktijk brengen. Het is een pre als je op dit onderwerp ook kunt coachen.
 • Projectteamleden Eerlijke producten advies: voor het programma ‘Eerlijke producten advies’ zijn we op zoek naar projectteamleden die talent hebben om tips en inzichten over eerlijke producten met een lange levensduur te verzamelen en te toetsen. De tips verzamel je primair via de community en via het adviseursnetwerk. Je toetst de tips door middel van een methodiek die we hanteren om productieketens door te lichten op sociale en ecologische aspecten en op de levensduur van producten. Daarna vat je de tips in een totaaloordeel met een kernachtige toelichting.

Bijdragen aan de organisatie

Er zijn ook mogelijkheden om bij te dragen aan de organisatie van de community als geheel. Denk aan aspecten zoals communicatie, het opzetten van partnerschappen, het werven en selecteren van professionals die tijd doneren en fondsenwerving/financiën. Hieronder staan de expertisegebieden waar we in deze fase van onze ontwikkeling behoefte aan hebben.

Gevraagde Expertisegebieden
 • WordPress developer: we zoeken een een WordPress developer die kan meewerken aan de inrichting van het informatiemanagementsysteem voor het programma ‘Eerlijke producten advies’. Momenteel ontwerpen we een veelzijdige database die op verschillende, visueel aantrekkelijke manieren ontsloten kan worden voor leden. We denken concreet aan een wikisysteem waarvan de artikelen en tips bijvoorbeeld via een app te raadplegen zijn.
 • Adviseur werving, selectie & management: we zoeken iemand die ons kan ondersteunen bij het werven, selecteren en aansturen van professionals die tijd doneren aan de community.

Meer info en aanmelden

Wil je bijdragen aan een van de bovengenoemde doeleinden? Meld je dan aan via het onderstaande formulier. Kun je een professionele bijdrage leveren die past bij de doelstelling maar hierboven niet genoemd staat? Meld je dan ook gerust, we zijn benieuwd!
Heb je een vraag die je graag beantwoord wilt zien voordat je je aanmeldt? Laat dan via het formulier je vraag achter, dan beantwoorden we die graag.

  Recente berichten

  Contact

  Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.