Onze partners

O

We werken aan partnerschappen met organisaties die een soortgelijke doelstelling hebben.

Groene Kerken

We werken samen met Groene Kerken. Zo organiseren we samen spreekbeurten en proberen we wederzijds onze deelnemers te enthousiasmeren voor elkaars programma’s.

Ethical consumer

Stichting Genoeg om te Leven heeft voor het programma Eerlijke producten kopen een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Ethical Consumer. Ethical Consumer is een non-profit organisatie die al sinds 1989 productieketens onderzoekt op eerlijkheid en duurzaamheid. Op grond daarvan geven ze productadviezen over meer dan 40.000 producten, bedrijven en merken. In verschillende andere landen werken ze samen met partnerorganisaties. Wij hebben het exclusieve recht om van hun data gebruik te maken in Nederland. We zijn er trots op dat wij de Nederlandse partner van deze fantastische organisatie zijn geworden.

Fonds Kerk & wereld

Het programma ‘Het leven delen’ wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Fonds Kerk & Wereld van de landelijke PKN.

Werkgroep ‘Eenvoudig leven’

Stichting Genoeg om te Leven werkt tevens samen met de werkgroep ‘Eenvoudig leven’. Dit is een netwerk van theologen en andere betrokkenen bij protestantse kerken die activiteiten organiseren die de bewustwording rondom het thema geloof en duurzaamheid stimuleren. De werkgroep heeft tevens onlangs een Bijbelstudieboekje ‘Eenvoudig leven’ gepubliceerd. Het boekje is ook goed te gebruiken voor gesprekskringen.

Donkey Mobile

In principe kun je spullen delen met elke kerkapp, want alle kerkapps hebben een chatfunctie en/of prikbord waarmee je spullen kunt uitwisselen. Eén kerkapp springt eruit qua mogelijkheden en gebruikersgemak: Donkey Mobile. We zijn daarom een partnerschap aangegaan met Donkey Mobile. Concreet betekent dit dat in de app een deelfeature is ingebouwd. Daar zijn we erg blij mee, want dit maakt het delen van spullen (een belangrijk onderdeel van het programma Het leven delen) laagdrempeliger, waardoor veel mensen mee kunnen doen.

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.