Tool: deelfeature in kerkapp Donkey Mobile

T

In principe kun je spullen delen met elke kerkapp, want alle kerkapps hebben een chatfunctie en/of prikbord waarmee je spullen kunt uitwisselen. Eén kerkapp springt eruit qua mogelijkheden en gebruikersgemak: Donkey Mobile. We zijn daarom een partnerschap aangegaan met Donkey Mobile. Concreet betekent dit dat in de app een deelfunctie is ingebouwd. Daar zijn we erg blij mee, want dit maakt het delen van spullen (een belangrijk onderdeel van het programma Het leven delen) laagdrempeliger, waardoor veel mensen mee kunnen doen.

Hoe ziet de deelfeature in de app eruit?

De deelfeature in Donkey Mobile heeft de volgende functionaliteiten:

  • Groepsfunctie: voor het initiatief het leven delen wordt een groep aangemaakt binnen de app. Wie geïnteresseerd is in het delen van spullen wordt lid van deze groep. Zo weet je meteen wie er in jouw wijkkerk nog meer geïnteresseerd zijn in spullen delen.
  • Berichtenfeed: de groep die interesse heeft in spullen delen ontvangt in de gepersonaliseerde berichtenfeed naast berichten van andere groepen ook berichten over het leven delen. Dit zijn ervaringsverhalen, inspiratie, praktische voorbeelden en verdieping vanuit onze geloofsbasis. Deze berichten worden opgesteld door een groep dedicated vrijwilligers die veel praktijkervaring hebben.
  • Eén-op-éénchat: als je een geïnteresseerde hebt gevonden, kun je uiteraard even één-op-één afstemmen waar en wanneer je de spullen uitwisselt via de chatfunctie.
  • Plaatsingsmogelijkheid: een extra functionaliteit die na lancering van de app middels een update zal worden toegevoegd, is een simpele menuknop onderaan je scherm die de mogelijkheid geeft om een product (of evt. een dienst, wees daarin vooral creatief) te delen of te vragen. Je kunt hierbij een foto plaatsen en een omschrijving. In de omschrijving kun je uiteraard aangeven of je het product wilt weggeven, ruilen of delen (verkopen is niet het doel van het initiatief). De andere leden van de groep kunnen daar vervolgens op reageren.

Impressie

De onderstaande screenshot geeft een impressie van de app (courtesy Donkey Mobile, zie voor meer informatie donkeymobile.app/ons-product). Bovenaan het scherm zie je de groepen. Het leven delen wordt één van deze groepen. Onderaan zie je de menuknoppen voor diverse acties. Spullen delen wordt één van de knoppen.

Andere apps

Hoewel Donkey Mobile er qua functionaliteiten en gebruikersgemak uitspringt, is het ook mogelijk om spullen te delen met behulp van andere kerkapps, zoals de CHRCH-app, de Scipio kerkapp en Mijn Gemeente. Deze apps hebben namelijk een prikbord waarop (ook) spullen gedeeld kunnen worden.

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.