Nieuwsbrief juni

N

Dag allemaal, de drie programma’s waar we aan werken, beginnen de laatste weken elk in een stroomversnelling te raken. Zo kregen we veel aanvragen voor lezingen en workshops in het najaar, zijn we bijna klaar met de voorbereiding van de lancering van ‘eerlijke producten advies’ en hebben we een contract getekend met een uitgever om in het najaar een nieuw boek uit te brengen (over postgroei). Over al deze mooie ontwikkelingen praten we je graag bij. Veel leesplezier gewenst!

Oogst tot nu toe ‘Genoeg om te leven in gemeenschappen’

We zijn nu bijna een jaar onderweg met ons programma ‘Genoeg om te leven in gemeenschappen’. Dit is het programma waarin kleine groepjes mensen, meestal verbonden aan een kerkgemeenschap, samen aan de slag gaan om eerlijker en duurzamer te leven (zoals in Amsterdam, hiernaast op de foto). We hebben in dit jaar heel veel mensen bereikt: ruim 8.500 mensen in zo’n 45 plaatsen in heel Nederland. Ook voor het komend najaar hebben we al aardig wat aanvragen ontvangen. Onze boodschap slaat aan en daar zijn we blij mee! Voor een overzicht van toekomstige activiteiten, zie het activiteitenoverzicht. Verder gaan we in juni verder met het verkennen van de samenwerking voor dit programma met Groene Kerken en A Rocha Nederland, een samenwerking waar we naar uitkijken! 

In de media

Op 24 april jl. maakte de EO op Radio 1 een item over leven van genoeg in het programma Dit is de Zondag. Binnenkort is Paul opnieuw te horen op Radio 1, namelijk op maandagmiddag 6 juni bij het programma Geld of je leven. In dit radio-item zal het gaan over stoppen met economische groei. Ook postte Lazarus onlangs een blog over leven van genoeg, waarin Genoeg om te Leven genoemd wordt. Tot slot werkte Paul mee aan een aflevering van de podcast van Expedition Good Life, een organisatie die zich richt op leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Het is mooi om te zien dat ons pleidooi voor genoeg anderen inspireert om nieuwe stappen te zetten!

Update werkgroep Eenvoudig leven

In een eerdere nieuwsbrief hebben we wel eens verteld dat we binnen de stichting samenwerken met de werkgroep Eenvoudig leven. Dit is een netwerk van theologen en andere betrokkenen bij protestantse kerken die activiteiten organiseren die de bewustwording rondom het thema geloof en duurzaamheid stimuleren. De werkgroep heeft vorig jaar een Bijbelstudieboekje ‘Eenvoudig leven’ gepubliceerd, waar ook Paul en Matthias aan hebben meegewerkt. Het boekje is ook goed te gebruiken voor Bijbelkringen/gesprekskringen. De bundel wordt in veel kerken gebruikt. Daarom is de werkgroep aan de slag gegaan om een vervolgbundel te maken. Ook in de nieuwe bundel zorgen we voor een mooie mix van Bijbelstudie, actuele thema’s, gespreksvragen en interviews. 

Eerlijke producten advies

Recent zijn we samen met twee mediapartners begonnen om een zogenoemde merkidentiteit op te bouwen voor dit programma. Want naast een goede inhoud is ook een sterk merk en een frisse uitstraling belangrijk om veel mensen te bereiken. We hebben daarbij zo goed als zeker een nieuwe merknaam bedacht voor ons programma! We zouden de nieuwe naam maar al te graag aan jullie vertellen, maar eerst moeten we samen met onze mediapartners nog wat puntjes op de i zetten en een lanceringscampagne uitwerken.

Het redactieteam, onder leiding van Koos en Matthias, is druk bezig om mooie inhoudelijke content voor te bereiden voor de lancering. We staan te popelen om ook de content aan jullie te laten zien, maar ook daarop zullen we nog even moeten wachten. Gelukkig duurt het allemaal niet al te lang meer: na de zomer hopen we het programma definitief te lanceren.

Mijlpalen: een tweede druk en een nieuw boek

We zijn nog steeds verbaasd hoeveel het boek ‘Hoe handel ik eerlijk’ in korte tijd heeft losgemaakt. Het wordt goed gelezen, en nog veel belangrijker: het boek raakt mensen en zet hen in beweging. Onlangs hoorden we van de uitgever dat het boek inmiddels alweer toe is aan een tweede druk. Geweldig!

Over boeken gesproken: zoals eerder aangekondigd, zijn we met een groep beleidsmakers uit 11 politieke partijen bezig om een boek te schrijven waarin we een tijdperk na de groei verbeelden: postgroei. Recent hebben we het contract ondertekend met de uitgever die dit boek uitbrengt. Het goede nieuws is dat de uitgever bereid is om hier vaart achter te zetten, zodat het boek nog dit najaar uitgebracht kan worden. Dat is belangrijk, want zoals jullie weten, hebben Nederland en andere landen nog maar kort de tijd om het roer om te gooien om verdere uitputting van de mens en de aarde een halt toe te roepen. We hopen dat ons nieuwe boek minstens zoveel impact gaat hebben als ‘Hoe handel ik eerlijk’!

Met een hartelijke groet,

Matthias ~ Fleur ~ Ruben ~ Marjon ~ Dirk ~ Koos ~ Paul ~ Annet ~ Bjorn ~ Bert en steeds meer anderen!
Genoeg om te leven

P.S. leestip

Theoloog Alain Verheij heeft recent een nieuw boek uitgebracht: Geld en go€d. Het boek raakt aan de thematiek die we bij Genoeg om te Leven ook centraal stellen. Dus zoek je inspiratie over een christelijke visie op geld en goed, dan is dit nieuwe boek een aanrader.

Over de auteur

Paul Schenderling

reactie

  • heel lang geleden was ik een VREK de volledige versie staat hier ter inzage
    lid geweest van GENOEG maar voelde me in de jaren toen het een GLOSSY
    werd niet meer thuis bij de toenmalige uitgave
    wil wel kennismaken en misschien lid worden

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.