Nieuwsbrief april

N

Dag allemaal, de afgelopen maand zijn we volop in de media geweest. Die mogelijkheden hebben we benut om ons verhaal te vertellen over de noodzaak om eerlijker en duurzamer te leven. Hieronder tref je een kleine bloemlezing van deze media-uitingen. Verder zijn we uiteraard volop aan de slag gebleven met de drie programma’s. Ook daar praten we je graag over bij. Veel leesplezier gewenst!

Lokale communities

We hebben de afgelopen weken weer aardig wat aanvragen gekregen om thema-avonden voor lokale gemeenschappen (met name kerken) te organiseren. Soms schuiven we aan bij een bestaande werkgroep en soms organiseert een lokale community zelf een thema-avond (zoals in Zwolle, hiernaast op de foto). Voor een overzicht van toekomstige activiteiten, zie het activiteitenoverzicht. Verder gaan we in april verder met het verkennen van de samenwerking voor dit programma met Groene Kerken en A Rocha Nederland, een samenwerking waar we naar uitkijken! 

In de media

Op 8 april heeft het ND een groot stuk gewijd aan leven van genoeg. Paul vertelt erover aan de hand van de zeven deugden. Eerder deze maand publiceerde magazine Volzin een interview met hem over keuze om zo min mogelijk te gaan werken om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan de stichting, een stap die mede-oprichter Matthias overigens ook heeft gezet. Het EO-programma De Nachtzoen wijdde twee afleveringen aan thema’s die heel belangrijk voor ons zijn: moderne dagloners (in de eerste aflevering) en de klimaatcrisis (in de tweede aflevering, met een anekdote over Martin Luther King aan het slot). Tot slot werkte Paul mee aan een podcast voor young professionals. De aflevering is een mooie mix van het grote plaatje en concrete, persoonlijke keuzes die je daaraan kunt verbinden.

Ethical Consumer Nederland

Recent zijn we samen met twee mediapartners begonnen om een zogenoemde merkidentiteit op te bouwen voor dit programma. Want naast een goede inhoud is ook een sterk merk en een frisse uitstraling belangrijk om veel mensen te bereiken. We gaan aan de slag met onze positionering en ook met een logo en een landingspagina. Mogelijk verandert ook de naamgeving (spannend!). We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Verder hebben we het mooie nieuws dat Bert van Boggelen het programma komt versterken (hij stelt zich hieronder aan jullie voor). Hij wordt kwartiermaker van het programma en zal de vele mensen en onderdelen van het programma met elkaar verbinden, variërend van content tot marketing, juridische zaken tot fondsenwerving.

Even voorstellen: Bert van Boggelen

Een kersverse vrijwilliger stelt zich voor: Bert van Boggelen (61 jaar). Ik woon in Amersfoort, ben getrouwd met Janet. Samen hebben we drie volwassen kinderen, Anna, Sterre en Boaz. Ik heb ruim 20 jaar bij het CNV (de vakbond) gewerkt. Daarna heb ik een netwerk van grote en kleine werkgevers opgezet (van Albert Heijn tot een fietsenmaker in Zutphen) die zich hard maken om meer mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. De Normaalste Zaak, noemden we dat netwerk. Samen hebben we meer dan meer dan 10.000 banen voor deze groep gecreëerd. Nu werk ik als directeur van een fonds dat Nederlandse waterschappen ondersteunt die in Afrika en Azië helpen om 20 miljoen mensen van voldoende, veilig en schoon water te voorzien. Een grote uitdaging nu de klimaatcrisis z’n sporen stevig begint na te laten in die landen. ‘Genoeg om te leven’ is voor mij een inspirerend en uitdagend levensmotto.

Sneak preview van beleidsmanifest

Zoals eerder aangekondigd, zijn we met een groep beleidsmakers uit 11 politieke partijen bezig om een beleidsmanifest op te stellen waarin we een tijdperk na de groei verbeelden: postgroei. We onderzoeken welke stappen de Nederlandse overheid kan zetten om dit tijdperk dichterbij te brengen. Als voorstudie voor het beleidsmanifest schreven drie vrijwilligers van de stichting – Matthias, Bjorn en Paul – een wetenschappelijk paper. In het paper zetten we kort uiteen waarom postgroei noodzakelijk is en welke beleidsstappen nodig zijn om hier te komen. Het artikel is onlangs gepubliceerd in het tijdschrift RCR. Je kunt het zien als een sneak preview van het beleidsmanifest, dus als je nieuwsgierig bent, kun je het hier alvast lezen (het is overigens wel in het Engels). We hebben ook een korte samenvatting gemaakt.

Met een hartelijke groet,

Matthias ~ Fleur ~ Ruben ~ Marjon ~ Dirk ~ Koos ~ Paul ~ Annet ~ Bjorn ~ Bert en steeds meer anderen!
Genoeg om te leven

Over de auteur

Paul Schenderling

Geef een reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.