Nieuwsbrief november

N

Dag allemaal, afgelopen 20 oktober verscheen in Trouw een opiniestuk van Matthias en Paul over uitbuiting van mensen in verre landen. De aanleiding voor het stuk is het onderzoek dat protestantse kerken onlangs hebben ingesteld naar hun rol in het koloniale verleden. De oproep is om ook te protesteren tegen hedendaagse vormen van uitbuiting. 10 dagen later, op 30 oktober, was Paul te gast als panellid op het Petrus Festival. We kijken terug op een super inspirerend gesprek, terug te kijken via dit linkje

Fondsaanvraag Kerk & Wereld

Goed nieuws: Fonds Kerk & Wereld (van de landelijke PKN) heeft ons laten weten dat onze fondsaanvraag is toegekend, en wel voor het volledige bedrag van € 14.457. We kregen als positieve feedback dat de aanvraag goed aansluit op de doelstelling van het fonds en een groot bereik kent. We kunnen de komende maanden dus flink aan de bak met dit programma!

Een nieuwe economische ethiek

De mooie illustratie hiernaast is gemaakt door Karen Lutuijn.

Op donderdag 14 oktober organiseerde de christelijke natuurbeschermingsorganisatie A Rocha Nederland in samenwerking met de projectgroep ‘Eenvoudig leven’ een studiemiddag voor predikanten/theologen over geloof en duurzaamheid. Paul hield een lezing over Economische reformatie: naar een nieuwe economische ethiek in de kerk. Het Reformatorisch Dagblad plaatste een uitstekend verslag van de studiemiddag. Ben je betrokken bij een kerkelijke gemeente, als predikant of als vrijwilliger, en heb je behoefte aan inhoudelijke/praktische handvatten om deze boodschap te delen en handen en voeten te geven, neem dan gerust contact met ons op! Ps. De mooie illustratie hiernaast is gemaakt door Karen Lutuijn.

Partnerschap met Ethical Consumer

Zoals beloofd in de onderwerpsregel nog meer goed nieuws… Afgelopen maand hebben wij namelijk te horen gekregen dat wij ons officieel partner mogen noemen van Ethical Consumer, het Britse duurzame equivalent van de Consumentenbond. Al ruim 30 jaar ondersteunen ze consumenten om ethische consumptiekeuzes te maken. Dit doen zij onder ander door bedrijven, merken en producten te beoordelen, precies zoals wij voor ogen hebben met ons eerlijke productenadvies. Als lid van Ethical Consumer hebben wij het exclusieve recht om van hun data gebruik te maken in Nederland. Dit betekent dat we hun data van meer dan 40.000 producten, bedrijven en merken kunnen gebruiken. Komende tijd is er dus veel werk aan de winkel om deze data en kennis te vertalen en aan te vullen voor de Nederlandse context. In de loop van volgend jaar hopen we de eerste kennis met jou te kunnen delen.

Juristen en andere vrijwilligers gezocht!

Ook voor ons eerlijke productenadvies is er dus werk aan de winkel! Er is van alles te doen: van het opzetten van alle structuren en samenwerkingsverbanden tot en met het ondersteunen van studenten en financieringsaanvragen. In het bijzonder zijn we op zoek naar iemand met expertise op juridisch vlak. Heb jij juridische kennis of ken jij een jurist die ons graag zou ondersteunen, laat het ons weten! 

Bouw mee aan onze missie!

Met een hartelijke groet,

Matthias ~ Fleur ~ Ruben ~ Lysanne ~ Bjorn ~ Annet ~ Paul ~ en steeds meer anderen!
Genoeg om te leven

Over de auteur

Paul Schenderling

Geef een reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.