Nieuwsbrief december

N

Dag allemaal, sinds een paar weken zitten we weer in een lockdown. Veel lezingen en workshops die we zouden geven in kerken en op andere plekken zijn daardoor helaas afgezegd en verplaatst naar volgend jaar. Dat betekent niet dat we hebben stilgezeten, integendeel. We maken van de gelegenheid gebruik door voor alle drie de programma’s de voorbereidingen voor volgend jaar te treffen. Daarover lees je verderop in de nieuwsbrief meer.

Donaties en de ANBI-status

Onlangs kregen we een blauwe envelop van de Belastingdienst met goed nieuws: we hebben de ANBI-status toegekend gekregen! Dat betekent dat donaties aan de stichting voortaan fiscaal aftrekbaar zijn. De timing is uitstekend, want er is veel werk aan de winkel. Donaties zijn van harte welkom om investeringen te kunnen doen in onder andere workshops, webdesign en andere communicatiemiddelen.

Steun ons werk met een donatie

Veelgestelde vragen

Na lezingen en workshops krijgen we veel vragen. We zijn momenteel bezig met een aantal publicaties om veelgestelde vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld:

  • Waarom stellen jullie dat we minder dan 10 jaar de tijd hebben om onze levensstijl aan te passen? De reden is dat volgens het IPCC de uitstoot van broeikasgassen vóór 2030 een steil pad naar beneden moet hebben ingezet om de doelen van Parijs te kunnen halen. We werken aan een paper over de (beleids)implicaties daarvan.
  • Waarom is het nodig om minder te consumeren en te stoppen met economische groei? Daarover gaf Matthias onlangs dit interview en hebben we dit verhelderende plaatje online gezet.
  • Wat is er nodig om de 10 miljoen moderne dagloners die momenteel werken voor Nederlandse consumptie wél een goede toekomst te geven? Daarover schreven we eerder dit stuk en schrijven we momenteel aan een vervolgartikel.

Kerken (en GOTL) op de Floriade

Van 14 april tot 9 oktober 2022 is er weer Floriade, in Almere. Stichting Kerk op de Floriade is daar aanwezig. De kerken in Almere gaan op de Floriade de schoonheid van Gods schepping en de zorg voor de aarde presenteren. In de tuin komen kunstwerken over de 12 vruchten van de Geest, een labyrint, verschillende routes met vragen over de schepping en duurzaamheid. Ook komt er een tiny church. Het is geschikt voor jong en oud. Zo komt er onder meer een blotevoetenpad voor kinderen. Wij mogen inspiratiesessies verzorgen. Meer informatie hierover volgt in het nieuwe jaar.

Ethical Consumer

Met het programma Ethical Consumer gaat het heel voortvarend. We krijgen steeds meer support en de organisatie krijgt steeds meer vorm. Heb nog even geduld: in de loop van volgend jaar kunnen we onze eerste producten laten zien! En dank ook voor alle goede tips. Wat dacht je van het Amerikaanse bedrijf Framework laptops dat een modulaire laptop verkoopt die goed te repareren en upgraden is? Eerder deze maand verscheen een rapport van de Europese Commissie waarin de gigantische milieu-impact van de productie van laptops en smartphones staat beschreven. Door deze apparaten alleen te gebruiken indien nodig en er zo lang mogelijk mee te doen kun je al snel grote stappen naar een lagere ecologische voetafdruk zetten.

Behoort een andere omgang met laptops, tablets en smartphones ook tot jouw goede voornemens voor volgend jaar?

Gezegende Kerstdagen en een goede jaarwisseling gewenst!

Matthias ~ Fleur ~ Ruben ~ Dirk ~ Lysanne ~ Paul ~ Annet ~ Bjorn ~ en steeds meer anderen!
Genoeg om te leven

Over de auteur

Paul Schenderling

Geef een reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.