Deel met mensen bij jou in de buurt

D

Het doel van het programma ‘Genoeg om te leven in gemeenschappen is om eerlijker en duurzamer te leven, met als gevolg minder uitbuiting en het ontstaan van nieuwe levensvreugden.

We doen dit door de vorming van lokale communities. Vaak zijn deze communities gelieerd aan kerken maar dat hoeft niet. In de communities gaan mensen samen aan de slag om eerlijker en duurzamer te leven. Het hoe en wat worden niet voorgeschreven. Elke lokale community bepaalt zelf haar prioriteiten en de middelen om de gestelde doelen te halen. Dat kan heel eenvoudig zijn. Bijvoorbeeld het concept van de Groene Tafel. Een Groene Tafel betekent dat de community elk kwartaal een gezamenlijke maaltijd organiseert. Na de maaltijd vertellen de deelnemers aan elkaar wat ze het vorige kwartaal hebben gedaan om eerlijker en duurzamer te leven. En wat ze van plan zijn om in het volgende kwartaal te doen. Zo bieden ze elkaar bemoediging en nieuwe ideeën.

Het leven delen is niet alleen een praktische opgave, het vraagt ook om te werken aan jezelf: wat is mijn relatie tot spullen? Ben ik bereid om te delen? Hoe verrijkt dit mijn leven? Met andere woorden: we hebben een spiritualiteit van spullen nodig. Leven van genoeg kan ook een persoonlijke bevrijding betekenen, een bevrijding van zorgen en uitputting bijvoorbeeld. Daardoor ontstaat er ruimte voor nieuwe levensvreugden en voor meer verbinding met elkaar. Daarom willen we in dit programma veel aandacht besteden aan inspiratiebronnen: de liefdevolle en rechtvaardige woorden van God en onze relaties met elkaar.


Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Genoeg om te Leven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via dit formulier op onze nieuwe website die we aan het bouwen zijn.

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.