Leven van genoeg als bevrijding

L

Leven van genoeg levert een belangrijke bijdrage aan een rechtvaardiger wereld, in zowel sociaal als ecologisch opzicht. En het doet meer dan dat. Leven van genoeg kan ook een bevrijding betekenen voor onszelf. Bevrijding van de economische machten die de wereld en ons in hun greep houden. Machten die ons steeds harder laten werken, tot uitputting toe, en waarvoor eigenlijk? De theoloog Walter Brueggemann, die beschouwd wordt als de meest invloedrijke Oudtestamenticus van onze tijd, ziet bevrijding van deze machten als een grondpatroon in het werk van God in het leven van mensen. Hij laat zien dat het daarom een cruciale rode draad is door de hele Bijbel. Hieronder vind je een podcastfragment waarin hij deze rode draad op fascinerende wijze blootlegt en toepast op onze tijd.

Beluister de podcast

In 2019 was Walter Brueggemann te gast bij de Inverse Podcast. De Inverse Podcast is een initiatief van twee predikanten die samen met gasten de Bijbel lezen, “in order to turn our world upside down”. Bij deze podcast met Walter Brueggemann als gast is dat zeker gelukt. Hieronder kun je het uitgebreide fragment beluisteren waarin ze samen spreken over Exodus (16) en over de bredere rol van het thema bevrijding in de rest van de Bijbel. De twee volledige podcastafleveringen waar deze Bijbelstudie deel van uitmaakt, zijn hier te beluisteren: deel 1 en deel 2. Veel inspiratie en luisterplezier gewenst!

Walter Brueggemann over Exodus 16 in de Inverse Podcast.

Over de auteur

Paul Schenderling

Geef een reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.