Nieuwsbrief augustus

N

Hallo allemaal, een warm welkom voor alle nieuwe nieuwsbriefontvangers, vrijwilligers en meedenkers. Super leuk dat jullie betrokken zijn bij Genoeg om te leven. We zijn druk bezig met het verder uitdenken en inrichten van onze 3 programma’s. In deze nieuwsbrief weer een update over elk onderdeel. Om onze programma’s te ontwikkelen en de groei in goede banen te leiden, is je donatie meer dan welkom! Klik hier voor meer informatie of doneer direct.

Je kunt een (eenmalige of periodieke) gift overmaken op NL66 RBRB 8835 1905 92 (Regiobank) t.n.v. Stichting Genoeg om te leven.

1. Het leven delen

Veel kerken hebben het voornemen om in het nieuwe seizoen (meer) aandacht te besteden aan sociale en ecologische rechtvaardigheid. Yes! We hebben daarom veel aanvragen gekregen om in de komende periode presentaties en workshops te geven:

 • Kloosterexperience (augustus 2021)
 • Katwijk aan Zee (21 september 2021) 
 • CSV Ichthus Utrecht (26 september 2021) 
 • PKN Beilen (oktober 2021) 
 • Bennekom (6 oktober 2021) 
 • Landelijke theologenmiddag (14 oktober 2021) 
 • Arnhem-Zuid (22 oktober 2021) 
 • Oostburg (22 oktober 2021) 
 • ’s-Hertogenbosch (28 oktober 2021) 
 • Baptistengemeente Amersfoort (16 november 2021) 
 • Doorn, Leersum, Maarn-Maarsbergen (29 november 2021) 
 • Gracelandfestival (januari 2022) 

Wil je ook een bijeenkomst organiseren bij jou in de buurt? Neem dan contact op! 

2. Eerlijke producten advies

Het Eerlijke Producten Advies is een online overzicht dat mensen helpt bij het kiezen van eerlijke en duurzame producten. In september gaan de eerste studenten aan de slag met de door ons ontwikkelde methodiek om producten te beoordelen. Tegelijkertijd zijn we met gerenommeerde instituten in gesprek om een expertpanel te vormen. Het expertpanel kan studenten ondersteunen en waar nodig hun werk completeren. Tevens zijn we financieringsmogelijkheden aan het verkennen om de opstart van het initiatief te kunnen financieren. Een eerste fondsaanvraag is helaas niet gehonoreerd, maar heeft wel waardevolle feedback opgeleverd. We zetten onze zoektocht voort en vertrouwen op een goede uitkomst. In de tussentijd worden we ondersteund door geweldig enthousiaste en betrokken vrijwilligers die hun kennis, kunde en tijd delen om een website te bouwen, een merkidentiteit te ontwikkelen en de communicatie en pr te verzorgen. Het is geweldig om te zien dat we steeds meer professionele steun mogen ontvangen van zeer betrokken mensen.

3. Onze institutionele poot

We zullen ons ook bezighouden met het ontwikkelen van beleidsvoorstellen om het postgroeitijdperk mede mogelijk te maken. Ons streven is om denkers gelieerd aan (wetenschappelijke instituten van) politieke partijen op het spectrum Partij voor de Dieren tot CDA te engageren. In het najaar hopen we een eerste gezamenlijke werksessie te organiseren. Daarover in de volgende nieuwsbrief dus meer.

Uitgelichte producten

We krijgen steeds meer tips van eerlijke en/of duurzame producten. Hier een paar leuke op een rijtje: WerfzeepWilder Land TheeWildling schoenenFraenck tassen en Roetz fietsen. Ook zijn we getipt dat Dorothy’s Coffee zomaar eens Nederlands meest duurzame koffie kan zijn. Door de nauwe banden van de Tanzaniaanse Dorothy met de koffieboeren is eerlijke behandeling van koffieboeren bijna als van nature vanzelfsprekend. De koffie groeit op rijke gronden waar veel verschillende gewassen naast elkaar zorgen voor een veerkrachtig systeem. Tegenwoordig woont Dorothy met haar gezin in Leek (Groningen). In de branderij in Leek verkleint het bedrijf de afstand tussen boer en consument zo veel mogelijk door aan de hand van foto’s en verhalen te  vertellen waar de koffie vandaan komt. Ook is het mogelijk om zelf koffie te branden en het verschil te proeven tussen bijvoorbeeld dark en medium roast. Wil je niet alleen de bonen kopen, maar ook het verhaal horen, kom dan dus langs in Leek.

Verder is het bedrijf Pieter Pot getipt als online supermarkt dat houdbare producten in herbruikbare verpakkingen bezorgt en op Good on You kun je alvast zoeken naar eerlijke kleding, hoewel tweedehands kleding natuurlijk het meest duurzaam is.

Met een hartelijke groet,

Matthias ~ Fleur ~ Ruben ~ Lysanne ~ Bjorn ~ Annet ~ Paul
Genoeg om te leven

Over de auteur

Paul Schenderling

reacties

door Paul Schenderling

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.