Nieuwsbrief juni

N

Op 31 mei is de Stichting Genoeg om te leven formeel opgericht! We zijn nu bezig met het openen van een bankrekening, zodat we ook donaties kunnen ontvangen (we kregen daar onlangs een vraag over). Ook krijgen we nog steeds veel reacties op het boek en de publicaties daarover. We merken dat mensen zich geroepen voelen om de boodschap zelf verder te verspreiden, en dat vinden we heel tof! Een van de meest bijzondere reacties was het bericht van een schrijfster die mede naar aanleiding van onze berichtgeving over uitbuiting van werkenden in verre landen een kinderboek gaat schrijven over dit onderwerp. Verder tref je in deze nieuwsbrief naast een algemene update uiteraard updates over de voortgang van de programma’s. In juli en augustus versturen we waarschijnlijk een gecombineerde nieuwsbrief. Alvast fijne zomerweken gewenst!

Wist je dat…

  • …er een Bijbelstudieboekje over ecologie en geloof is verschenen waar Paul en Matthias namens de community aan hebben meegewerkt? De bundel heet ‘Eenvoudig leven: Bijbelstudies over het goede leven’ en is dankzij de gespreksvragen ook goed te gebruiken voor gemeentekringen. De bundel is te vinden via www.eenvoudigleven.nu.
  • …we op 29 mei hebben een tweetal proeverijen verzorgd bij het event GroenGelovig? Een video-impressie van een aantal bijdragen is hier terug te kijken (de proeverij die wij hebben verzorgd is opgenomen maar staat helaas nog niet online). 
  • …we mede dankzij de versoepelingen van de coronaregels de komende weken een bijdrage mogen leveren aan 10 themabijeenkomsten op verschillende plekken in het land?

Update het leven delen

Ruim 80 voorgangers hebben inmiddels gereageerd op de enquête die we hebben gehouden. Een impressie van de uitkomsten:

  • Bijna 50% van de geënquêteerde voorgangers ziet mogelijkheden om gemeenteleden de enthousiasmeren om spullen te gaan delen; daarvan zou de helft graag ondersteuning ontvangen (dat gaan we regelen!).
  • Maar liefst 60% van de respondenten ziet mogelijkheden om gemeenteleden enthousiast te maken om bij de aankoop van producten meer te letten op rechtvaardige productie en een lange levensduur; meer dan de helft van hen ontvangt daarbij graag ondersteuning (die bieden we uiteraard graag!).
  • Twee derde van de respondenten wil graag deelnemen aan een verdiepende studiemiddag. Deze organiseren we op 14 oktober in Amersfoort. Ben je geïnteresseerd? Dan kun je hier meer informatie vinden.

Update Eerlijke ProductenAdvies

Wat zijn we dankbaar voor de overweldigende en positieve reacties die we van iedereen krijgen als we vertellen over onze plannen voor het Eerlijke ProductenAdvies. Blijkbaar is hier echt veel behoefte aan. Behalve veel support en mensen die aangeven graag lid te worden zijn er ook mensen die vrijwillig tijd doneren om dit van de grond te krijgen. Denk aan een UX-UI developer, graphic designer en communicatie-expert. Dat is geweldig om te zien.

Gezamenlijk met alle enthousiastelingen maken we plannen om het Eerlijke ProductenAdvies steeds verder vorm te geven. Vanaf september moet er een eerste landingspagina online staan. Daarop gaan we alvast enkele producttips delen. Deze producttips zijn de beste producten in een categorie voor zover als wij nu weten, maar nog niet onderwerpen aan onze scoringsmethodiek. Daar gaan studenten van verschillende hogescholen per september mee aan de slag. Zo hopen we het komende jaar een mooie vaart te kunnen maken met het scoren van de eerste producten op basis van onze methodiek en met steeds meer betrouwbare resultaten te komen.

En nog een paar leuke leestips:

Met een hartelijke groet,

Matthias ~ Fleur ~ Ruben ~ Lysanne ~ Paul
Genoeg om te leven

Over de auteur

Paul Schenderling

Geef een reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.