Nieuwsbrief mei

N

Leuk dat jullie onze nieuwsbrief lezen! We sturen jullie graag weer een update over ons initiatief. Aan de ene kant gebeurt er van alles achter de schermen, aan de andere kant is het soms zoeken hoe we in beperkte tijd vorm kunnen geven aan al onze ambities, naast werk en het gezinsleven. We zijn dan ook zoek naar mensen die willen delen in hun tijd en expertise om onze programma’s verder uit te werken en vorm te geven.

Klik hier om er meer over te lezen.

Het leven delen

We kijken terug op een inspirerend eerste startevent van afgelopen 23 maart. Er kwamen veel praktijkvoorbeelden aan bod, onder andere van Ronald en Rennie en de buurtfamilie waar ze deel van uitmaken. Ook spraken we over het vormen van een groepje met mensen uit je buurt. Vervolgstappen waar we mee bezig zijn, zijn:

We houden jullie op de hoogte!

Tip van de maand!

Zie jij vanwege al die keurmerken en certificeringen ook soms door de bomen het bos niet meer? En twijfel je ook aan de impact van deze keurmerken? Het slechte nieuws is dat uit onderzoek van Greenpeace inderdaad blijkt dat keurmerken en certificaten niet of nauwelijks werken om bijvoorbeeld het verlies van tropische oerwouden tegen te gaan. Het goede nieuws is dat er toch een makkelijke manier is om te weten of je iets beter wel of niet kunt kopen. Let eens op het land van herkomst. Je kunt bijvoorbeeld beter kleding kopen die is geproduceerd in Europese landen, of die niet van wol of linnen gemaakt is in plaats van katoen. 

En nog een paar leuke leestips:

‘Het gaat niet om economisch herstel, maar om een rechtvaardige samenleving’
‘Schenderling en Olthaar bepleiten het sufficiency driven businessmodel’ (p. 54).
‘Zwemmen als zalm op stromen van liefde en recht’
Met een hartelijke groet,

Matthias ~ Fleur ~ Ruben ~ Lysanne ~ Paul
Genoeg om te leven

Over de auteur

Paul Schenderling

Geef een reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.