Tekst studiemiddag voor predikanten over geloof en duurzaamheid

T

Donderdag 14 oktober organiseerde de christelijke natuurbeschermingsorganisatie A Rocha Nederland in samenwerking met de projectgroep ‘Eenvoudig leven’ een studiemiddag voor predikanten/theologen over geloof en duurzaamheid. Wat staat de kerk te doen met het oog op de klimaatverandering? Hoe preek je over de schepping? Hoe stel je het thema ‘duurzaamheid’ aan de orde in de gemeente?

Paul Schenderling, co-auteur van het boek Hoe handel ik eerlijk, hield een lezing met als titel: Economische reformatie: naar een nieuwe economische ethiek in de kerk. Diverse aanwezigen hebben verzocht om de spreektekst beschikbaar te maken. Daarom hebben we de tekst openbaar gemaakt als download via de onderstaande link:

Spreektekst theologenmiddag

Bedankt voor de belangstelling! We hopen dat het thema steeds meer ingang zal vinden in kerken.

Verslag in het RD

Het Reformatorisch Dagblad plaatste een uitstekend verslag van de studiemiddag. Het verslag is hier te lezen.

Screenshot van de berichtgeving in het RD.

Uitnodiging

Bent u betrokken bij een kerkelijke gemeente, als predikant of als vrijwilliger, en heeft u behoefte aan inhoudelijke en praktische handvatten om deze boodschap te delen en handen en voeten te geven, neem dan gerust contact op!

Over de auteur

Paul Schenderling

Geef een reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.