Petrus festival over geloof en duurzaamheid terug te kijken

P

Op 30 oktober (Hervormingsdag) vond het landelijke Petrus Festival van de PKN plaats. Sterrenkundige Heino Falcke sprak de jaarlijkse protestantse lezing uit, over hoop in tijden van klimaatcrisis. Paul mocht namens Genoeg om te leven aanschuiven bij het panel onder leiding van Talitha Muusse. Daarnaast schoven theoloog, minimalist en influencer Anne Marije Baars en scriba van de PKN René de Reuver aan.

Petrus Festival 2021.

Bijzonder en inspirerend

De opname is bijzonder te noemen, omdat de landelijke PKN hiermee laat zien het thema belangrijk te vinden. Ook was het inspirerend om te zien dat geloof en duurzaamheid vanuit verschillende invalshoeken belicht is. Hierbij valt op dat ondanks alle pessimistische geluiden de boodschap van de kerk positief is: een boodschap van hoop. Ook zijn er diverse hoopvolle praktische voorbeelden genoemd. Dit zou het begin kunnen betekenen van een bredere beweging in de kerk om met dit thema aan de slag te gaan. Ook dat is positief, want juist samen kunnen we veel bereiken.

Het festival is hier terug te kijken.

Over de auteur

Paul Schenderling

Geef een reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.