Interview Lazarus.nl: Rust vinden en zo de wereld rechtvaardiger maken

I

Op 19 januari verscheen er een interview met Matthias Olthaar op het online platform Lazarus.nl. Het volledige interview is hier te lezen.

Rust is een kernwoord. Wat werkt tegen begeerte is rust nemen. Dan ben je minder vatbaar voor al het lawaai en geschreeuw om je heen. Als je minder producten consumeert – omdat je ze gaat delen en ze langer meegaan – hoef je minder te werken, want je hebt minder geld nodig. Dan heb je ook meer rust en aandacht voor dingen.

Rust is de uitwerking van rechtvaardigheid. De profeet Jesaja schrijft daar in de Bijbel prachtige dingen over. Dat is natuurlijk een heel interessante gedachte voor onze maatschappij die soms zo wanhopig op zoek lijkt naar rust en ontspanning. Het is een hele industrie op zichzelf geworden. Maar als je jezelf, de ander en je natuurlijke omgeving recht doet, vind je pas echt rust. Zo kunnen er nieuwe vreugdebronnen ontstaan.

Matthias Olthaar in het interview op Lazarus.nl

Over de auteur

Paul Schenderling

Geef een reactie

Recente berichten

Contact

Neem gerust contact op als je een vraag hebt, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of progamma’s, of deel tips over eerlijke producten met een lange levensduur.